Rożen elektryczny obrotowy 000.OE-12
Rożna elektryczne i gazowe z linii ECO gwarantują pieczenie na najwyższym poziomie, a co się z tym wiąże również wspaniały smak wszystkich wrzuconych na rożen potraw.
Każde oferowane rożno zostało zaprojektowane i stworzone z myślą o profesjonalnej gastronomii.
Rożna Kromet są ergonomiczne, a poszczególne ich modele mogą pomieścić od 6 nawet do 24 jednorazowych wsadów kurczaka.
Zaletą rożen Kromet jest ciągła praca widelców, dzięki czemu potrawy opiekają się równomiernie i zachowują swoją wilgotność.
Rożna elektryczne i gazowe Kromet wykonane są ze stali szlachetnej, a wysoka jakość podzespołów zapewnia ekonomiczną eksploatację rożna.
Rożna elektryczne na 12 sztuk, to urządzenia do pieczenia kurczaków wyposażone w silnik, a napęd na widelce przenoszony jest za pośrednictwem przekładni zębatej i łańcuchowej.
Umieszczone kurczaki na widelcach obracają się przy grzałce w sposób ciągły.
Zapewnia to równomierne opiekanie i utrzymanie wilgotności potraw.
Zastosowane sekcyjne sterowanie grzałkami umożliwia na zdecydowane ograniczenie zużycia energii.
Zainstalowany regulator utrzymuje żądaną temperaturę, a także zdecydowanie zmniejsza zużycie energii. Wszystkie rożna są wykonane ze stali nierdzewnej.
Zastosowane podzespoły sprawiają, że są one tanie w eksploatacji.
We wszystkich tego typu urządzeniach możliwe jest umieszczenie koszyków do opiekania wyporcjonowanego kurczaka lub innych mięs.
Opis produktu:
- wymiary: 1000 x 373 x 772 mm
- szerokość: 1000 mm
- głębokość: 373 mm
- wysokość: 772 mm
- masa: 76 kg
- napięcie zasilania: 3 NPE 230 / 400 V 50 Hz
- moc całkowita: 7,5 kW
- ilość widelców: 3
- max. czas opiekania: 90 min.
- klasa zabezpieczenia przed pożarem elektrycznym: I
- stopień ochrony: IP 21
- jednorazowy wsad kurczaków: 12
- regulacja mocy na każdym poziomie w zakresie:
- I -- 2,4 kW
- II --1,2 kW
- III --0,6 kW
W przypadku wysprzedania zapasu magazynowego termin realizacji może nieznacznie wydłużyć się.