Kuchnia elektryczna 700.KE-4C
Kuchnie elektryczne przeznaczone są do użytku w zakładach zbiorowego żywienia.
Służą do gotowania i smażenia potraw. Kuchnie mogą być użytkowane jako urządzenia wolnostojące lub w ciągu technologicznym.
Głównymi częściami kuchni są 4 płyty grzewcze, płyty tylne o powierzchni grzewczej oznaczonej na płycie ceramicznej o wym. 270x270 mm i mocy 4000 W każda.
Elementy grzewcze posiadają wbudowane czujniki obecności garnka, które chronią elementy grzejne przed praca bez obciążenia cieplnego, zabezpieczenie przed nadmierna temp. na powierzchni elementu grzejnego spełnia ogranicznik temp.
Regulatory temp; kontrolują temp. na powierzchni pola grzejnego w zakresie regulacji od 50oC do 600oC.
Czujnik obecności garnka automatycznie załącza grzanie w czasie do 15s po ustawieniu garnka i wyłącza po jego zdjęciu.
Na płycie ceramicznej w przedniej środkowej części znajduje się sygnalizacja wskaźnika nagrzewu pola grzewczego która zapala się gdy powierzchnia posiada powyżej 50oC.
Elementy grzejne w części przedniej to: po prawej stronie dwustrefowy element grzejny o średnicy 210 mm i mocy 2100 W oraz średnicy 120 mm o mocy 650 W, element grzejny sterowany jest przez impulsowy regulator mocy obsługujący w pierwszej fazie pole grzewcze średnica 120 mm, a po przekręceniu max w prawo załącza pole grzewcze o średnicy 210 mm.
Po lewej stronie pole grzewcze w kształcie rondla o powierzchni 140x240 mm z możliwością grzania okrągłego garnka o średnicy 140 mmi mocy 1000 W w pierwszej fazie pracy regulatora mocy, po przekręceniu regulatora max w prawo załączają się dwa elementy grzejne dając moc 1800 W.
Opis produktu:
- wymiary topu: 800 x 700 x 280 mm
- szerokość: 800 mm
- głębokość: 700 mm
- wysokość: 280 mm
- wymiary z podstawą: 800 x 700 x 900 mm (podstawę należy dokupić osobno)
- moc: 12,1 kW
- zasilanie: 3 NPE 230 / 400 V 50 Hz
- ilość pól: 4
- rodzaje płyt: 2 x 4,0 kW + 1 x 2,1 kW + 1 x 2,0 kW
W przypadku wysprzedania zapasu magazynowego termin realizacji może nieznacznie wydłużyć się.